Spojení značek Claas + Zunhammer + Vogelsang je sázka na jistotu

Od září jezdí u našeho pravidelného zákazníka systémový traktor Claas Xerion 4200 Saddle Trac s cisternou Zunhammer 16 000 l, který jste mohli zblízka vidět jako jeden ze zlatých hřebů naší expozice na Zemi živitelce v Českých Budějovicích.  Tento traktor má šestiválcový motor Mercedes-Benz, proto si vede velmi suverénně i v kopcích. Je také vybaven výkonným hydraulickým čerpadlem Vogelsang VX 186-368 QD High-Flow s průtokem 9300 litrů za minutu. Díky tomu postačují jen necelé dvě minuty a nádrž cisterny o objemu 16 000 l je naplněná. Samojízdný aplikátor je vybaven také čelním nasávacím ramenem NW 250 a živinovým sensorem Zunhammer VAN-CONTROL, díky kterému je ihned jasný obsah živin v sušině.  Výhodou systému VAN-CONTROL je schopnost automaticky rozpoznat typy kejdy: prasečí kejdu, kejdu z chovu skotu nebo fermentační zbytky, a dokonce i směsnou kejdu z těchto tří typů. To vše dokáže bez nutnosti kalibrace a volby typu měřeného hnojiva.

Společně se samochodem byl dodán i diskový aplikátor Zunhammer Kusgu 6m. Díky kterému je hodnotné hnojivo dokonale zapraveno do půdy. A jelikož je pro našeho zákazníka důležitá i péče o půdu, byl dodán i vysoce univerzální zástupce strip-till technologie Vogelsang XTill VarioCrop, který umožňuje pásové obdělávání půdy se současným hnojením kejdou v úrovni kořenů pro extrémně širokou škálu řádkových plodin.  

A aby toho nebylo málo, do podniku směřovala i nová transportní cisterna Zunhammer LS 38F.28! Její výhodou je její nízká hmotnost, jelikož je kratší a je postavena na odlehčeném podvozku Berger EcoTrail s pneumatickým odpružením a třemi nápravami, z nichž první je zvednutelná a třetí je řízená. Agregována může být s klasickými auto tahači anebo traktor tahači, případně s traktorem a podvozkem dolly. Cisterna má hydraulicky poháněné čerpadlo Vogelsang bez přídavné převodovky, čímž je kompaktnější a také lehčí. Cisterna je vybavena vrchním sacím otvorem Andock NW250 pro nasávání ze samojízdných aplikátorů.

Přejeme našemu zákazníkovi mnoho aplikovaných m3 hnojiva s dokonalým zapravením!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *